Työmaat
Haku
Tietoa palvelusta
Linkkejä
Työryhmä
Yhteistyössä
Palaute
Advertisement
raksa.info - tietoa palvelusta

Ongelma


Kaupungin lukuisat rakennustyömaat hämmentävät ja ärsyttävät. Tässä asiassa mittakaava ei välttämättä ole merkittävin tekijä. Kampin kokoinen työmaa ydinkeskustassa vaikuttaa toki monen kaupunkilaisen elämään, mutta useimmiten oma asuinalue on kuitenkin suuremman mielenkiinnon kohteena. Jos kotitalon ikkunan edessä avataan katu putkiremonttia varten tai naapuritalo huputetaan julkisivutöiden takia, asukkaat haluaisivat tietää, miksi näin tapahtuu, kuinka kauan työ jatkuu, ja kuka on vastuussa sen toteutuksesta


Rakennus- ja korjaustöiden tiedot ovat pääosin julkisia. Kaavoitus on myös pyritty tekemään mahdollisimman avoimeksi. Tästä huolimatta kaupunkilaisille ei välttämättä ole selvää, mistä ja miten tietoja rakennustyömaista voi saada.


Ratkaisu


Kaikkien kaupungissa sijaitsevien rakennustyömaiden tiedot tulee olla helposti kaupunkilaisten saatavilla. Työmaakohtainen tiedonhaku ja palautteen antaminen tehdään mahdollisimman yksinkertaiseksi ja nopeaksi.


Toteutus


Työmaiden juokseva numerointi

Rakennusvalvontaviraston ja Helsingin rakennusviraston myöntämille luville luodaan järjestysnumero, jonka tulee olla koko rakennustyön keston ajan hyvin näkyvillä työmaan yhteydessä. Numeroinnissa käytetään yhdenmukaista kyltitystä: materiaalit ja värit noudattavat valmista suunnitelmaa, jolloin konsepti pysyy yhtenäisenä. Juoksevan numeroinnin avulla kaupunkilaisille syntyy myös kuva rakentamisen määrästä kaupungissa.


raksa.info

Työmaiden keskeiset tiedot kootaan www.raksa.info -sivustolle. Sivun osoitetieto lisätään myös työmaalla sijaitsevan numerokyltin yhteyteen. Raksa.info -sivuilta voi hakea halutun rakennuskohteen tiedot työmaan numerolla, tai selata kaikkien käynnissä olevien sekä tulevien rakennuskohteiden tietoja ja tehdä hakuja eri kriteereillä.

 

SMS-palvelu

Työmaan tiedot voi tilata myös lähettämällä tekstiviestin RAKSA työmaan numero palvelunumeroon 13579. Viestin hinta on 0,30 euroa. 


Palaute

Palautetta työmaille voi lähettää joko tekstiviestillä RAKSA työmaan numero PALAUTE tai suoraan raksa.info -internetosoitteessa. Palautteet julkaistaan Keskustelu -otsikon alla työmaan yhteydessä ja toimitetaan työmaasta vastaavan tahon sähköpostiin. Rakennuttaja saa tunnukset oman työmaansa yhteyteen ja voi kommentoida annettuja palautteita. Rakennuttajan viestit näkyvät keskustelussa korostettuna.


Vaikutukset


Raksa.infon tavoitteena on tuoda oikeaa informaatiota kaupungin asukkaille selkeästi viestittynä. Avoin järjestelmä lisää ihmisten tietoa lähiympäristönsä kehittämisestä ja korjaamisesta - helposti saavutettavassa ja ymmärrettävässä muodossa.